Gepubliceerd in:

“De scholen zijn weer begonnen!”

“De scholen zijn weer begonnen!”

19 jan. 2023

“De scholen zijn weer begonnen!” Een bekende slogan die je vaak ziet aan het einde van een schoolvakantie. Weggebruikers worden met deze campagne opgeroepen om extra voorzichtig te zijn in de buurt van scholen en op te passen voor overstekende kinderen en fietsende papa’s en mama’s.

Flitsmeister draagt vanaf nu bij aan veilige schoolzones. Want vanaf nu worden gebruikers bij scholen in Rotterdam gewaarschuwd om extra op hun snelheid te letten. Flitsmeister toont de snelste route en zorgt voor een route die zoveel mogelijk de scholen vermijd. Het doel van deze waarschuwing is om de verkeersveiligheid te verhogen en ervoor te zorgen dat automobilisten alerter zijn op plekken waar het nodig is.


Flitsmeister waarschuwt bij scholen

Flitsmeister staat bekend om het waarschuwen van flitsers en stilstaande voertuigen. Maar vanaf nu horen gebruikers in Rotterdam ook regelmatig de zin ‘pas op, schoolzone’ uit hun telefoon komen. Zo maken we weggebruikers alert dat ze een school naderen.

schoolzone


Verminderen van verkeer in schoolzones

Maar we doen meer. Via de Flitsmeister navigatie beperken we het verkeer rondom scholen. Dit doen we door te voorkomen dat de voorgestelde route langs een schoolgebouw loopt. Uiteraard houden we rekening met de meest efficiënte route voor de automobilist. Deze maatregel staat alleen aan tijdens de openingstijden van de scholen.


Rotterdam als pilotstad

‘Veilige schoolzones’ is een project dat Flitsmeister uitvoert als onderdeel van het samenwerkingsverband Verkeersmanagement Informatie voor Routeadvies (VM-IVRA). Wegbeheerders en mobiliteitsbedrijven zoals Flitsmeister werken samen aan innovatieve manieren om de verkeersveiligheid te bevorderen. Rotterdam is een geschikte stad voor een testfase, omdat in deze stad veel verkeerssituaties van toepassing zijn. Zo testen we verschillende scenario’s van dit project in dezelfde omgeving. De testfase loopt t/m maart 2023.

Download Flitsmeister voor je iPhone of Android en draag bij aan veiliger verkeer.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.