Gepubliceerd in:

Flitsmeister lanceert app voor vrachtwagenchauffeurs

Flitsmeister lanceert app voor vrachtwagenchauffeurs

31 jan. 2022

Flitsmeister introduceert Truckmeister

De welbekende app Flitsmeister neemt een verrassende zijweg binnen de mobiliteitsbranche en lanceert een innovatieve app speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. De keuze voor de ontwikkeling van deze app heeft te maken met de behoefte binnen de community van Flitsmeister. Ook hebben vrachtwagenchauffeurs een andere ervaring op de weg dan automobilisten. Hier biedt Truckmeister een oplossing voor.

Truckmeister voorbeeld


Voordelen van Truckmeister voor chauffeurs

De app Truckmeister is precies zoals men gewend is met Flitsmeister, alleen dan aangepast voor gemak in de vrachtwagen. Vrachtwagenchauffeurs kunnen met Truckmeister profiteren van de volgende mogelijkheden:

  • Een speciale truck-navigatie

  • Aangepaste maximumsnelheden

  • Toevoegen van maten en gewicht van het voertuig

  • Meerdere voertuig-profielen (vrachtwagens) toevoegen als je in meerdere vrachtwagens rijdt

  • Navigeren naar beschikbare parkeerplekken voor vrachtwagens en informatie over aanwezige voorzieningen

  • De knoppen en teksten zijn vergroot zodat het in één oogopslag duidelijk is

  • Waarschuwingen voor flitsers, ongevallen, files en stilstaande voertuigen


Voordelen van Truckmeister voor bedrijven

Binnen de app is het mogelijk om een bedrijf of opdrachtgever toe te voegen. De opdrachtgever kan de rit live volgen en berichten versturen naar de chauffeur. Hierbij is aan de verkeersveiligheid van de chauffeurs gedacht en de berichten worden daarom voorgelezen. Vervolgens kan er met voorgedefineerde antwoorden makkelijk gereageerd worden op het audiobericht.


Innovatieve toekomst

In de toekomst worden er meer slimme verkeerslichten gebouwd waarbij truckers via de app prioriteit kunnen krijgen. Dat scheelt uitstoot en de chauffeur hoeft niet lastminute een lange remweg af te leggen voor een stoplicht. Verder zijn de ontwikkelaars van Truckmeister met een aantal pilots bezig waarbij chauffeurs sneller kunnen doorrijden bij een slagboom d.m.v. een gezichtsscan of een virtuele tachograaf zodat de snelheden en afstanden worden bijgehouden.


Download Truckmeister

De app is beschikbaar in de App Store en Play Store.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.