Gepubliceerd in:

Flitsmeister waarschuwt voor spoorwegovergangen in België

Flitsmeister waarschuwt voor spoorwegovergangen in België

30 nov. 2020

Flitsmeister in Belgie

Met meer dan 1,8 miljoen actieve gebruikers is Flitsmeister na een succesvolle start in Nederland nu ook al geruime tijd in België te gebruiken. Vanaf nu worden automobilisten in België gewaarschuwd bij spoorwegovergangen. In samenwerking met Infrabel krijgen gebruikers een gesproken en zichtbare waarschuwing zodat de verkeersveiligheid rond deze punten wordt vergroot.


Aanleiding van de samenwerking

De meeste mensen zijn zich niet bewust van de risico’s van een overgang. Doordat zij nu vroegtijdig een melding ontvangen, zijn ze zich eerder bewust dat ze een overgang naderen, rustiger afremmen en hun snelheid beter controleren.


Spoorwegovergangen in Belgie

  • 1.700 overwegen in België

  • In totaal 45 ongevallen aan overwegen in 2019

  • 6.540 minuten vertraging veroorzaakt door ongevallen aan overwegen in havengebied

Spoorwegovergang melding in Belgie


Melding in Flitsmeister

Naast de verkeersborden op de weg, de lichten, belsignalen en andere wegmarkeringen is de melding in Flitsmeister een bijkomende waarschuwing dat automobilisten een overweg naderen. Deze extra aanduiding helpt automobilisten om alert te blijven. En wie waakzaam is beter in staat om een potentieel ongeval te vermijden.


Toekomst

Het doel van Flitsmeister is om de Benelux te veroveren en daarom heeft de groei van gebruikers in België hoge prioriteit. De app is in meerdere talen te gebruiken zoals bijvoorbeeld in het Engels of Frans. Hiermee wordt de app direct een stuk aantrekkelijker voor een grote groep potentiële gebruikers en zal de community groeien. Doordat de app veel gebruikt wordt, levert de integratie van de melding grote impact op. Flitsmeister is voortdurend op zoek naar technologische ontwikkelingen om haar app steeds completer en veiliger te maken.

‘’De toevoeging van deze waarschuwingen is een grote stap in een betere verkeersveiligheid. Daarnaast past de samenwerking met Infrabel perfect in de groeiplannen voor Flitsmeister in België. Het is ons doel om met dergelijke partnerships een grote bijdrage te leveren aan minder files en meer veiligheid in België.’’ — Jorn de Vries, Managing meister van Flitsmeister.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.