Gepubliceerd in:

Vanaf nu na de rit adverteren via Flitsmeister

Vanaf nu na de rit adverteren via Flitsmeister

19 aug. 2019

Gebruikers van de app Flitsmeister krijgen geen advertenties meer tijdens het rijden. Uit feedback van gebruikers blijkt dat de advertenties als afleiding, onprettig en onveilig worden ervaren. Flitsmeister heeft daarom besloten om te stoppen met dit type advertentie en heeft een nieuwe propositie bedacht.


Verdienmodel

Flitsmeister is ooit begonnen als een betaalde app voor €2,39. De app is later gratis geworden om het aantal gebruikers exponentieel te laten groeien. Dit was een belangrijke stap in de groei van de community en ook in de datakwaliteit. Om doorontwikkelingen te kunnen financieren moest er worden gezocht naar alternatieve verdienmodellen. Eén van deze modellen is location based advertising. Gebruikers van de app kregen een advertentie van bijvoorbeeld de McDonalds wanneer zij deze passeerden.


Nieuwe propositie

Vanaf vandaag krijgen gebruikers alleen nog advertenties ná de rit en niet meer tijdens het rijden. Indien je als gebruiker bijvoorbeeld langs een tankstation bent gereden, dan krijg je niet meer tijdens het rijden een bericht met de actie of korting, maar onthoudt de app dit. Vervolgens wordt het bericht na de rit getoond. De voordelen zijn dat gebruikers niet meer afgeleid worden en na de rit de tijd hebben om de advertentie te bekijken. Flitsmeister streeft ernaar om de advertenties zo relevant mogelijk te maken voor de gebruikers.

Dit is een stap die mogelijk omzet kan kosten, maar dat is het zeker waard volgens Jorn de Vries, Managing Meister van Flitsmeister:

‘’De gebruiker is bij ons het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. We hebben de feedback op de advertenties daarom ook zeer serieus genomen. Deze aanpassing kan betekenen dat de advertentieinkomsten iets teruglopen, maar dat het aantal gebruikers zal stijgen. Uiteindelijk is dat hetgeen waar we als bedrijf en community het meest aan hebben.’’


Flitsmeister PRO

Flitsmeister heeft ook een oplossing bedacht voor gebruikers die helemaal advertentievrij de app willen gebruiken. Gebruikers kunnen Flitsmeister PRO worden voor 1,99 per maand. De meeste PRO-gebruikers dragen op deze manier een warm hart toe naar Flitsmeister. Hierdoor kan het bedrijf zich blijven ontwikkelen en haar gebruikers boetevrij laten rijden.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.