Gepubliceerd in:

Verkeersoverzicht 2022: drukkere spits, meer ongevallen

Verkeersoverzicht 2022: drukkere spits, meer ongevallen

30 dec. 2022

Flitsmeister heeft maandelijks ruim 2,6 miljoen gebruikers die de app gebruiken voor flitsers, trajectcontroles, ritregistratie, mobiel parkeren en meer. Aan het eind van het jaar maken we de balans op. Waar werd er het vaakst geflitst, hoe lang was de vertraging door files en waar werd er aan de weg gewerkt? Het Flitsmeister Verkeersoverzicht 2022 geeft antwoord.


‘Pas op, flitser’ hoor je het vaakst in en rondom Amsterdam

Uit de lijst met de 10 populairste flitslocaties van 2022 blijkt dat de regio Amsterdam het vaakst te maken heeft met snelheidscontroles. Behalve de nummer 1: het vaakst werd er geflitst op de A16 bij Moerdijk. De rest van de top 10 staat in en rondom Amsterdam. Opvallend: de helft van de controles in de top 10 staan op N-wegen. Mogelijk omdat hard rijden daar extra gevaarlijk is.


Corona is voorbij, thuiswerken ook?

Corona had 2 jaar lang invloed op ons leven, en dus ook op het verkeer. Maar nu we in 2022 afscheid hebben genomen van maatregelen zoals gesloten horeca, winkels en het advies om thuis te werken, neemt ook de drukte op de weg weer toe. Uit de data van Flitsmeister blijkt dat we met name na de zomervakantie weer massaal de auto in stappen en de vertraging voor weggebruikers dus snel toeneemt.


Snelweg A12 is de koning van de files

Als je allergisch bent voor remlichten, reis dan niet over de A12. In de top 5 van files met de grootste vertragingen staat deze snelweg namelijk op plek 1, 2, 3 én 4! En ja… dat de A12 een lange snelweg is, speelt uiteraard mee. Op 27 september was de vertraging het grootst: door regen en ongelukken stonden weggebruikers hier maximaal 174 minuten in de file.


November 2022 zet hulpdiensten op scherp

In 2022 vonden er meer ongevallen plaats dan het jaar ervoor, gemiddeld ruim 19% meer. Mogelijk is deze stijging te relateren aan het drukkere verkeer. November valt op: die maand waren er 30% meer ongevallen dan vorig jaar. De Corona-lockdown van eind 2021 kan hiervan de oorzaak zijn. Toen nam het verkeer (en daarmee het aantal ongevallen) juist af.


Podcast over het verkeersoverzicht

Wil je meer horen over het verkeersoverzicht van 2022? Beluister dan de podcast BNR Mobility, waarin Jorn de Vries van Flitsmeister het overzicht bespreekt met presentatoren Meindert Schut en Noud Broekhof.

Check hier het Flitsmeister Verkeersoverzicht van 2022.

Flitsmeister werkt ook in België. Daarom hebben we ook voor België een verkeersoverzicht gemaakt. Je vindt hier het Flitsmeister Verkeersoverzicht België 2022.


DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.