Gepubliceerd in:

Wat is belparkeren?

Wat is belparkeren?

5 jan. 2022

Wat is belparkeren

In steeds meer steden wordt het ingevoerd: parkeren via je mobiele telefoon. Dit wordt mobiel parkeren of belparkeren genoemd. Belparkeren klinkt een beetje ouderwets, maar het betekent dat je kunt parkeren en betalen via je mobiele telefoon.


Waar komt de term belparkeren vandaan?

Belparkeren is de voorganger van parkeren via een app. Vroeger belde of smste je de code van de zone waar je wilde parkeren naar een kort telefoonnummer. In België was dit bijvoorbeeld 4411. Die zonecode van vroeger wordt in veel steden nog steeds gebruikt. Maar nu parkeer je in die steden via een app. Waarom parkeren in Deventer, Veenendaal, Zwolle en andere steden nog steeds belparkeren wordt genoemd is ons eigenlijk een raadsel. 😉


Wat zijn de voordelen van belparkeren?

Belparkeren of mobiel parkeren is een handige manier om parkeergeld te betalen voor je auto zonder dat je naar een parkeerautomaat hoeft te lopen of fysiek geld mee hoeft te nemen. Het werkt super makkelijk! Je downloadt een app op je smartphone, registreert het kenteken van de auto waarin je rijdt en betaalt je parkeergeld via de app.


4 voordelen van belparkeren

  1. Gemak: je hoeft niet langer naar een parkeerautomaat te lopen of fysiek geld mee te nemen. Je kunt gewoon met uw smartphone betalen, waar je ook bent.

  2. Geen risico op boetes: als je per ongeluk vergeten bent om je parkeergeld te betalen, kun je dit meteen regelen met de app zodat je geen boete krijgt. Je hoeft hiervoor niet helemaal terug te lopen naar je auto.

  3. Geen gedoe met wisselgeld: soms heb je geen cash of wisselgeld bij je. Met mobiel parkeren hoeft dit ook niet meer. De betaling gaat via automatische incasso of creditcard.

  4. Overzicht: de app houdt bij hoe lang je geparkeerd hebt en hoeveel je moet betalen. Zo betaal je nooit teveel of te weinig. En in de app kun je altijd terugzien waar en hoe lang je hebt geparkeerd.


Belparkeren aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van belparkeren, maar de kans is groot dat je al een mobiel parkeren app op je telefoon hebt staan! Want wist je dat je gewoon via de Flitsmeister-app kunt parkeren? Meld je gratis aan in de app via Menu -> Parkeren. En heb je nog vragen? We helpen je graag via Flitsmeister Support.

Lees hier meer over mobiel parkeren.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.

DOWNLOAD GRATIS

Real-time verkeersinformatie van flitser tot file

Download onze gratis app en help jezelf en anderen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.